سید حسن خمینی: نیازمند وحدت آرمانی هستیم/ وحدت شعار لازم ندارد و محتاج عمل است / انشاالله ملول بودن را از جامعه اسلامی پاک نماییم +فیلم و گزارش تصویری
یادگار امام گفت: هیچ چیز مانند دوری از کینه رمز وحدت نیست. به روش کسانی که در مکتب پیامبر بودند نگاه کنید، انها دست هاشان در دست هم و دلهایشان با یکدیگر بود
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در جشن میلاد پیامبر اعظم که با حضور میهمانان شرکت کننده در کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در جوار حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی برگزار شد، با اشاره به روایتی از پیامبر مکرم اسلام اظهار داشت: ایشان می فرمایند« دلها هم مانند بدن خسته و ملول می شود.»
وی ادامه داد: خستگی دل را همه درک کرده ایم، اما خستگی دل ناشی از شکست ها و آسیب هایی است که به جان و روح انسان وارد می شود. انسان ها ممکن است خستگی ظاهری نداشته باشند اما، جان و روحش هموار خسته است. گاهی خستگی روح ناشی از دوری از کانون عنایت الهی است.
یادگار امام در ادامه افزود: وقتی که فرد از لطف خدا فاصله می گیرد و به خودش واگذار می شود، قلبش خسته می شود و نشاط انسان مومن را ندارد، زیرا انسان مومن و عارف همه چیز هایی را که از جانب خدا می رسد خوب می بیند, همانطور که حضرت زینب(س) بعد از واقعه دردناک عاشورا می فرمایند که جز زیبایی چیزی نمی بینم.
حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی با بیان اینکه وقتی انسان ها از کانون توجه الهی خسته و دور می شوند، قلبشان خسته و کدر می گردد، گفت: پیامبر گرامی اسلام در ادامه روایتی که گفته شد می فرمایند در ادامه ملول شدن قلب و دل باید به آن حکمت های ظریف را هدیه کنیم.
وی افزود: البته گاهی این فرد نیست که ملول گشته بلکه جامعه، فرهنگ و هویت انسانی است که ملول و خسته شده است، آنگاه خداوند به تعبیر این روایت ظرایف الحکم خود را به جامعه ارزانی می دارد.
یادگار امام با اشاره به اینکه در قرآن و روایت ائمه به انسان ها «کلمه» گفته می شود، اظهار کرد: در قرآن کریم از حضرت مسیح به عنوان کلمه الله یاد شده و یا پیامبر می فرمایند که ما کلمه تامه هستیم. بر این اساس وجود مبارک پیامبر اهم کلمات الهی است. بنابراین دمان جامعه ای ملول و خسته را می توان در وجود مبارک پیامبر اکرم یافت.
یادگار امام یادآور شد: جامعه قبل از پیامبر جامعه ای خسته و دور از عنایت خداوند است؛ که وقتی پیامبر آن را روایت می کنند جامعه ای خسته، ملول، در هم تنیده، در هم شکسته و خرد شده است که کرامت انسانی در آن لطمه و آسیب دیده است. پیامبر آمد برای اینکه هویت انسانی را باز یابد. هرچقدر در وجود پیامبر عمیق تر می شویم در برابر وی خاضع تر می گردیم.
حجت الاسلام والمسلمین خمینی با اشاره به اینکه پیامبر خودش را هدیه ی الهی می خواند، اظهار کرد: این هدیه به تناسب هدیه دهنده ی آن یعنی خداوند بزرگ است.
وی سپس با نقل روایاتی از پیامبر اسلام درباره مردم، گفت: یک نفس قدسی محمدی پیدا می شود،که تا هزار و چهارصد سال پس از خودش نام مبارکش بشریت را از ملول شدن دور می دارد و هر وقت به وی توسل می کنیم. دلهایمان باز می شود. لذا در یچه دلهایمان را باز کنیم تا رایحه محمدی در وجودمان وارد شود.
وی پیامبر را هدیه ای و رمزی برای دوری و خروج خستگی از قلوب بشریت دانست و گفت: باز هم بشریت محتاج محمد(ص) و آل ایشان است. ما نفخه ای از نفخات او را در جامعه مان داریم. تاریخ کسانی را که باور مندانه به او کمک کرده اند و پیام محبت وی را شنیده اند فراموش نمی کند.
یادگار امام ادامه داد: پیامبر از راه دل وارد خانه های مردم شد نه از راه دیوار ها. حضرت ختمی مرتبت قلوب مردم را به تسخیر در آورد. اگر مردم آن زمان تصمیم گرفتند که به دنبال ایشان حرکت کنند، محبت و کرامت ایشان را دیدند. این کم چیزی نیست که خدایی که به همه انسان ها فرمان می دهد که چه کنند و چه نکنند به پیامبر اکرم می فرمایند بس است وخودت را خسته نکن، لازم نیست که اینقدر خود را خسته کنی و به خود آسیب برسانی.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی گفت: مشخص است که دل ایشان به حال بشریت می سوخت. امروز ما هم محتاج به نگاه و رحمت او هستیم. آن زمان این هدیه بزرگ الهی را آزار و اذیت های زیادی دادند ولی ایشان هیچ گاه انتقام نگرفتند. زمانی که برای فتح مکه وارد شده بودند کسانی را دیدند که ایشان را آزار داده بودند، اما بیشتر از سایرین نسبت به همان افراد بخشندگی داشتند.
وی با اشاره به روایات موجود از اذیت و آزار های مشرکان مکه نسبت به پیامبر گرامی اسلام گفت: ایشان هیچ کینه ای از هیچ کس به دل نگرفت زیرا قلب پیامبر قلب کینه به دل گرفتن نیست و اگر کینه وارد دل شد ایمان از در دیگر می رود. دل های مسلمانان هم وقتی از خستگی دور و با ایمان می شود که از کینه خالی شود. لذا خستگی با نفس مسیحیایی این هدیه بزرگ خدا رفع می شود.
یادگار امام با بیان این که بزرگترین افتخار ما سادات این است که از نسل ایشان هستیم و بزرگترین افتخار مسلمانان این است که نام او را بر زبان می آورند، گفت: هیچ چیز مانند دوری از کینه رمز وحدت نیست. به روش کسانی که در مکتب پیامبر بودند نگاه کنید، انها دست هاشان در دست هم و دلهایشان با یکدیگر بود.
وی در ادامه افزود: کینه را از همه جامعه دور کنیم و ان شاالله که بتوانیم ملول بودن را از همه جامعه اسلامی پاک نماییم. امروز ما محتاج توجه و اتکا به پیامبر و از طریق ایشان به خدا هستیم.
سید حسن خمینی در پایان سخنان خود گفت: امروز نیازمند وحدت آرمانی هستیم و باید بدانیم که وحدت شعار لازم ندارد و محتاج عمل است. این سخنوری کردن ها خوب است، ولی کامل نیست.
پیش از سخنان یادگار امام، آیت الله محسن اراکی، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، طی سخنانی اظهار کرد: امام کسی بود که دینداری و وحدت اسلامی را مدیون او هستیم، و علو درجات ایشان را از خدای متعال خواستاریم.
وی همچنین از حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، یادگار گرامی حضرت امام به خاطر حضور در این مراسم و سخنرانی در آن تشکر کرد.
وی یاداور شد که پیامبر اکرم بنیان گذار هویت اسلامی و هویت از ایشان فرمانبری از خداوند است، همان طوری که هویت انقلاب اسلامی ما نیز فرمانبری از خداوند است.
در این مراسم همچنین گروه دف نوازی و مولودی خوانی سنندج نیز به اجرای برنامه داشتند و در پایان حامد زمانی از خوانندگان کشور قطعاتی را در وصف پیامبر اسلام اجرا کرد.
همچنین در این مراسم علمای اهل سنت استان های گلستان، سیستان و بلوچستان آذربایجان غربی و شرقی کردستان و مسلمانان کشور های مسلمان مختلف حضور داشتند.
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.