از ديگر گروههاي ديني در سوريه ميتوان به فرقه اسماعيليه كه شاخهاي از مذهب تشيع است، اشاره كرد. پيروان اين فرقه در ناحيهاي ميان حمص و حلب زندگي ميكنند. جامعه كوچكي از پيروان دين يهود هم در سوريه و اغلب شهرهاي دمشق و حلب ساكنند.
حقوق اقلیتهای دینی در اسلام
دکتر اسعد شیخ الاسلامی گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی
بطوریکه میدانیم همواره در کشورهای اسلامی افرادی غیر مسلمان که به یکی از ادیان معتبر منسوخ متدین بوده وجود داشته و دارند که با استفاده از جمیع امکانات و مقدورات اجتماعی زندگانی میکنند.این موضوع تعجبی ندارد زیرا اسلام مردم را فقط به خاطر اینکه مسلمان نیستند طرد نکرده است و حتی چنانکه از کتب سیر و تواریخ و کتب فقهی برمیآید پیامبر اسلام(ص) با گروهائی از آنان قراردادهائی در باب حمایت از ایشان بسته است روی این اصل با مخالفان عقیده و دین اسلام مخالفتی ندارد چون افراد بشر بندگان خدا هستند و اگر کسی اسلام نیاورد لزومی ندارد که با او قطع رابطه شود زیرا اسلام مکتب صفا و صمیمیت،و داد و دوستی صلح و سلم است،بنابراین چون شارع مقدس نتوانسته است این موضوع اساسی و حائز اهمیت را نادیده بگیرد،از اینرو قوانین و مقرراتی را از نظر روابط آنها با دولت از یکطرف و باهممسلکان خویش از طرف دیگر وضع نموده تا آنها نیز بتوانند باآسایش- خاطر در پناه دولت اسلامی از مزایای قوانین موضوعه و نعمتهای خداداده استفاده کنند.
در مقاله فوق می توانید حقوق سیاسی، عمومی و خصوصی اقلیتهای دینی را در جامعه ی اسلامی مطالعه فرمایید.
برای مشاهده اصل مقاله می توانید بر روی لینک زیر کلیک کنید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیتالله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم در دیدار با جمعی از پرسنل لشگر ۱۷علی بن ابیطالب و خانوادههایشان، به مسأله انتخابات اشاره و خاطر نشان کرد: در انتخابات همواره دو تکلیف و وظیفه بر دوش ماست، اول شرکت در انتخابات و دوم انتخاب اصلح.
بروز اين استباط در برخى محافل سياسى ايالات متحده آمريکا که پس از سقوط جهان دو قطبي، خلائى در نظام جهانى پديد آمده است، برخى از آنان را بر آن داشت تا ايدههائى را درباره چگونه پر کردن اين خلأ و چگونه شکل دادن به نظام ژئوپوليتيک جهان يپش کشند؛ اينکه جهان سياسى فرا آينده، تحت عنوان ”نظام نوين جهاني“، از ساختارى تک قطبى برخوردار خواهد شد يا جهانى خواهد بود که ”برخورد تمدنها“ در آن، تاريخ را به پايان خواهد برد. اين ايدههاى آمريکائى در حالى پيگيرى مىشود که جهان سياسى آثار و نشانههائى از حرکت عمومى دگرگونىها در نظام ژئوپوليتيک، در راستاى پديد آمدن يک نظام چند قطبى دارد؛ نظامى که رقابتهاى اقتصادى در آن جايگزين رقابتهاى ايدئولوژيک مىشود و چيره شدن نظام اقتصاد بازار آزاد (کاپيتاليزم مطلق) بر ژئوپوليتيک جهاني، نياز به مطالعه جهان ژئوپوليتيک شکلگيرنده قرن بيست و يکم را پيش مىکشد تا با اقتصاد جهانى شده و جهان اقتصادى شده در ديدگاههاى ويژه ژئوپوليتيک نوين آشنائى بيشتر و بهترى حاصل آيد.
...
ساموئل هانتینگتون ، استاد علوم سیاسی دانشگاه هاروارد ، در تابستان 1372 با انتشار مقاله ای در فصلنامه آمریکایی « فارین افیرز » ، نظریه جدید « برخورد تمدنها » را مطرح نمود و آن را چارچوب مفهومی برای دوره بعد از جنگ سرد اعلام کرد . وی با طرح بموقع این نظریه ، موجب گردید تا اهداف ، ابزارها و ارزشهای موثر در سیاست بین الملل ، مورد بازنگری قرار گیرد . این کتاب شامل سه بخش می باشد که عباتند از : 1 ) بررسی نظریه برخورد تمدنها به صورت کلی 2 ) اصل نظریه هانتینگتون که شامل مقاله اولیه نویسنده ، یک مصاحبه و پاسخ او به منتقدانش می باشد و 3 ) طیف وسیعی از آرای منتقدان نظریه .
...
به دنبال حوادث تروريستي اخير در عرصه بين المللي تصويري که برخي از رسانه هاي مغرض غربي از اسلام ارائه مي دهند،تصويري است وارونه و نا استوار به اين جهت برخي حلقات در غرب برآنند که وقت آن فرا رسيده تا تحت عنوان صف آرايي عليه تروريسم بين الملل،زمينه عملي پياده کردن تئوري هانگنتون در مورد برخورد تمدن ها فراهم ساخته شود به اين منظور خواستيم تا جهت روشن ساختن اذهان خوانندگان خويش در اين باره،نحوه نگاه اسلام به همزيستي در ميان ملت ها را به بررسي بگيريم.
...
امروزه اقتضاء زمان اینگونه حکم می کند که همه ابناء بشر اعم ا ز زن و مرد با علم به حقوق و تکالیف خود زندگی کنند و چه بسا عدم به این قبیل مسائل باعث بروز مشکلات عدیده در روند زندگی زناشویی شود.
مهریه یکی از حقوقی است که علم زنان ایرانی به آن باعث شناخت بهتر حقوق خود در خانواده و جامعه می شود و شایان ذکر است که سوء استفاده از این حق مسلم، بی تردید بنیان خانواده را از هم خواهد پاشید.
اگر هر دوشیز ه ای که لباس سفید عروسی بر تن می کند ، دیدی فخر فروشانه به مهریه نداشته باشد ، مسلماً با تدبیر و درایت بیشتری پا در مسیر زندگی خواهد گذاشت.
...
ابن سینا هدف پزشکی را در درجه اول، تامین و حفظ سلامتی افراد سالم و در درجات بعد تشخیص و درمان و بازگرداندن سلامتی به جسم و روان افراد بیمار، می داند و هرچند عقاید دیگران، مبنی بر وجود سه سطح سلامتی، بیماری و حالت بینابینی را کاملا مردود نمی داند و در بسیاری از صفحات کتاب قانون، مطالبی در این مورد نگاشته است ولی در همان آغاز کتاب، عقیده شخصی خود، مبنی بر اینکه "سلامت، را سرشت و یا حالتی می داند که در آن اعمال بدن، به درستی سرمی زند و نقطه مقابل آن فقط دور شدن از سلامتی است" را بیان نموده، سلامتی را تلویحا فرایندی مطلق و بیماری را پدیده ای نسبی دانسته و در واقع بر خلاف طبقه بندی امروزی، به جای سطح بندی طیف سلامت، به طبقه بندی طیف بیماری ، پرداخته و مثل اینست که، سلامتی را ثابت و بیماری را روی آوردی، متغیّر دانسته و از اینرو خود را بینیاز از گنجاندن واژه "ارتقاء سلامت" دانسته و آنچه را که ما ارتقاء سلامت می دانیم دورشدن از بیماری و نزدیک شدن به سلامتی، در نظر می گیرد که در جای خود، فکر و اندیشه ای بسیار مترقی و راهگشا می باشد. ابن سینا در همان آغاز کتاب قانون در طب، در ارتباط با تعریف پزشکی که همان بهداشت و درمان امروزی است میفرماید:
...
نورسیه و یا جماعت نور یک جماعت دینی و اسلامی است که ساختار آن، نسبت به حرکات سازمان یافته، به طریقه های صوفیه نزدیک تر میباشد، مؤسس آن در دعوت به سوی حقائق ایمان و کار در راه تهذیب نفس تمرکز و تأکید نموده، می خواست یک حرکت اسلامی در مقابل موج سکولار ماسونی ایجاد نماید، موجی که ترکیه را بعد از سقوط خلافت عثمانی، و تسلط اتاترک بر حکومت ترکیه، خراب نمود.
...
.: Weblog Themes By Pichak :.