مساوات
خاستگاه مساوات
مساواتى كه اسلام مقرر داشته و پيامبر اكرم (ص) آن را متحقق ساخته و به لباس عمل درآورده است، در تاريخ بشر بىنظير است. در منطق قرآن كريم، انسانها همه از يك سرچشمه و فرزندان يك پدر و مادرند و فرقى ميانشان نيست .
پيش قرآن بنده و مولا يكى است
بوريا و مسند ديبا يكى است 1
اين مساوات برخاسته از منطق قرآن را به تمام معنى در زندگى پيامبر (ص)، در برخوردها و در حكومت مدينه مىبينيم، و در امتداد حركت آن حضرت، در زندى پيشوايان معصوم (ع) قابل مشاهده است. در منطق قرآن كريم، نه سفيد را بر سياه مزيتى است و نه عرب را بر عجم، نه والى بر رعيت برترى دارد و نه حاكم بر مردم. همه افراد به تعبير پيامبر مساوات مانند داندانههاى يك شانه مساويند و هيچ مزيتى بر يكديگر - جز به تقوا - ندارند:
...
خبرگزاری فارس: حضرت آیتالله خامنهای درباره خرافات نهم ربیعالاول میفرمایند: بعضیها به نام شاد کردن دل فاطمه زهرا(س)، این روزها و در این دوران کاری میکنند که انقلاب را که محصول مجاهدت فاطمه زهراست، در دنیا لنگ کنند.
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، روز نهم ربیعالاول نزد شیعیان جایگاه خاصی دارد، چرا که این روز را یکی از اعیاد مهم تلقی کرده و به خاطر سالروز آغاز امامت امام زمان(عج) به شادی میپردازند.
البته گهگاهی دیده میشود که بعضی از افراد جاهلانه یا عامدانه بیان میکنند که در چنین روزی خلیفه دوم کشته شده و داستانسراییهای بسیاری هم در زمینه دارند؛ افسانههایی که بیشتر توسط دشمنان اسلام و برای دامن زدن به اختلافات مذهبی میان شیعه و سنی ساخته میشود.
...
<< ترجمه ی مقدمه ی مؤلف >>
الحمدلله رب العالمین و الصلوة و السّلام علی اشرف المرسلین سیدنا محمد و علی آله و صحبه اجمعین
بعد از آن این کتاب رساله ی مختصری است در مورد مسائل مهمّی که دانشجویان علوم الهی نظرات مختلفی را مطرح می کنند از جمله ی آن مسائل مسئله ی <<استواء>> مستفاد از آیه <<الرّحمنُ علَی العَرشِ الستوی>> و مسایل دیگر مربوط به توحید اسماء و صفات خداوند ، مشترکات صفات خالق و مخلوق ، تفاوت بین آنها و نحوه ی کاربرد مجاز عقلی در این موارد و نیز آنچه که بدون تأویل و توجیه نا آگاهان و دستبرد متجاوزین از حدّ حقیقت ، اعتقاد به آن واجب و لازم است . انتفاع به آن ، خلوص نیّت ، اتباع از حق و اجتناب از باطل را از خداوند سبحان مسئلت می نمائیم وصلّی الله علی خاتم الانبیاء سیدنا محمد ص و علی آله و صحبه وسلّم.
((اعتقاد اهل حق<<اشاعره>>))
...
قانون-اوایل مجلس نهم کمیته ای از 5 مسئول دولتی تشکیل شد تا به جذب نمایندگان بازمانده از مجلس نهم در دستگاههای اجرایی با استفاده از تجربه و تخصص آنها بپردازد. به غیر از محمود احمدی بیغش نماینده مردم شازند، که استاندار خراسان شمالی شده است، بقیه نمایندگان اگر هم جذب دولت شده اند، شغل شاخصی نگرفتهاند.
به گزارش مهر، نمایندگان مجلس بعد از پایان دوره نمایندگی شان به چه شغلی مشغول می شوند؟ چقدر از نمایندگان به حوزه های انتخابیه شان برمیگردند و چقدر از آن در تهران ماندگار می شوند؟ سهم هر یک از قوای سه گانه از جذب نمایندگان سابق چقدر است. 196 نماینده مجلس هشتم که از ورود به مجلس نهم بازمانده اند الان کجا هستند؟ بعضی در مجلس مانده اند، بعضی به دانشگاه رفته اند، برخی در دولت جذب شده اند و بعضی دیگر نیز به کار قضاوت در دستگاه قضا مشغولند.
...
طرفهای غربی بهتر از هرکسی میدانند که القاعده و گروههای شبیه به آن، بیش از آنکه چالش در بر داشته باشند، برای غرب فرصت بهوجود میآورند.
پدیده سلفی که اکنون چون یک شمشیر دولبه، گهگاه با غرب سر ستیز دارد و گهگاه به جان مسلمانان میافتد، در تحولات اخیر جهان اسلام نقشی پارادوکسیکال یافته است؛ نقشی از یکسو ظاهرا علیه رژیمها و تمدن غربی و اما از سوی دیگر نهتنها بر ضد اتحاد جهان اسلام، بلکه مخل امنیت مسلمانان.
...
آسيب شناسي راهکارهاي تقريب مذاهب و وحدت اسلامي
در اين مقاله با توجه به آراء و اقدامات مصلحين جهان اسلام و پيشگامان تقريب مذاهب و وحدت اسلامي کوشش شده است راهکارهاي موجود در مورد مسئله را گزارش کرده و به آسيب ها و آفات احتمالي هريک بپردازد. راهکارهاي موجود حول سه نقطه وضعيت مسلمانان، مشترکات و اختلافات به وجود آمده اند.
چکيده:
در اين مقاله با توجه به آراء و اقدامات مصلحين جهان اسلام و پيشگامان تقريب مذاهب و وحدت اسلامي کوشش شده است راهکارهاي موجود در مورد مسئله را گزارش کرده و به آسيب ها و آفات احتمالي هريک بپردازد. راهکارهاي موجود حول سه نقطه وضعيت مسلمانان، مشترکات و اختلافات به وجود آمده اند.
...
مجمع تقريب مذاهب اسلامي
پس از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي در ايران كه نقطة عطفي در جريان بيداري اسلامي بود و بر مبناي انديشه هاي وحدت گرايانه پيشواي كبير انقلاب حضرت امام خميني (ره) كه اين انقلاب را متعلق به همه مسلمانان وبلكه مستضعفان جهان مي دانستند و نيز بر مبناي رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي حضرت آيت الله خامنه اي مجمع جهاني تقرب مذاهب اسلامي تأسيس گرديد. اين مجمع در طول سالها فعاليت خويش تاكنون توانسته گام هاي بلند و ارزشمندي در راستاي اهداف وحدت طلبانة خود بردارد.
...
جهان اسلام وحدت فرهنگی
وحدت همه چیز را فرا میگیرد. توحید اسم فعل یا مصدری از «وحد»، «یوحد»، «توحیداً» است و نه یک ماهیت بیجنبش. توحید، تحول از فعل و اسم است. از جنبش به ثبات؛ تلاشی است در برابر تجزیه و پراکندگی و تفرقه.
...
رياست سازمان ثبت اسناد و املا ك كشور و معاون رئيس قوه قضاييه از طريق بخشنامه دو خطي شماره 53958/34/5 مورخ 7/11/85 ، سردفتران ازدواج را مكلف كرده در موقع اجراي صيغه عقد و ثبت واقعه ازدواج در صورتي كه زوجين نحوه پرداخت مهريه بر عندالا ستطاعه مالي زوج توافق نمايند، به صورت شرط ضمن عقد درج و به امضاي زوجين برسانند.
...
افزایش جمعیت کیفری در ایران موجب شده است که نهادهای بازدارنده جرم در جامعه مورد بازخوانی قرار گیرد . زندان در حقوق و قوانین ایران، یکی از ابزارهای اصلی و مهم مجازات تلقی شده است که از دیرباز، به عنوان فضایی که بتواند ضمن جلوگیری از تکرار جرم به اصلاح مجرمان نیز بپردازد، مورد توجه بوده است، اما این سؤال اساسی همواره مطرح بوده است که آیا زندان می تواند نقش بازدارندگی داشته باشد؟ اگر تا به حال این نقش را داشته است، تا چه میزان در کاهش آمار جرم و جنایات در کشور تاثیر مثبت داشته است؟
...
وقتی مردان اسلام در همه جا مورد سرکوب طاغوتیان واقع می شوند، مسلمانان از اختلافات مذهبی چشم پوشیده وشریک درد واندوه برادران ستمدیده شان می شوند. بی تردید ما با مبارزة اسلامی مان می توانیم نقشة دشمنان به منظور تفرقه اندازی میان مسلمانان را خنثی کنیم.
طی سالیان متمادی مسائلی چون: «توجه حوزه به نیازهای انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی در زمینهی نظامسازی» و «توجه به مقولهی فقه حكومتی» و «هشدار نسبت به خطر نفوذ سكولاریسم در حوزه » از جملهی اصلیترین تذكرات مدنظر رهبر انقلاب اسلامی بوده است. ایشان ضمن تبیین این نكته كه حوزههای علمیه خاستگاه پیدایش و عامل رشد و نمو نظام اسلامی بوده همواره تأكید داشتهاند كه رشد و بالندگی نظام اسلامی وابسته به فعالیت جدی و اثرگذار حوزهها و روحانیت در جهت برآوردهسازی مطلوب نیازهای روز مبتنی بر آموزههای دینی و فقهی میباشد. در «گزیده بیانات» پیشرو، برخی از مهمترین مباحث مطرح شده از سوی رهبر انقلاب اسلامی در رابطه با این موضوع انتخاب شده است.
...
در میان فرق اهل سنت آنان که بر مذهب شافعی می روند به اهل بیت علیهم السلام ارادتی ویژه دارند و شاید این ارادت و محبت صدق آمیز ناشی از مهر شدید امام شافعی به آل پیامبرعلیهم السلام بوده باشد، چه، شافعی را در محبت اهل بیت، اشعاری است نغز و زیبا که پاکی نیت و مهر فراوان وی را به آل پیامبرعلیهم السلام می نماید:
...
الحمد لله رب العالمین و الصلاه و السلام علی سید نا و مولانا محمد و آله المنتجبین و اصحابه المکرمین .
قال الله تعالی : واعتصموابحبل الله جمعیا و لاتفرقوا
با عرض سلام خدمت حضار محترم و سروان گرامی و با کسب اجازه از محضر نماینده مقام معظم رهبری(1) و شما بزرگواران می خواهم – در این فرصت زمانی که در اختیار حقیر قرار داده شده است- به بحث درباره دو موضوع کلی که از یکدیگر قابل انفکاک نیستند بپردازم .
...
"قدرت" در نظام سياسي اسلام يك "اصل" است و اين اصل خاستگاهي دارد كه آن قوانين جامع اسلام در موضوعات و ابعاد و جنبههاي فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي، نظامي، قضايي و سياسي ميباشد.
...
ابداعهاي منطقي شهيد آيتالله محمدباقر صدر در كتاب «الأسس المنطقية للأستقراء» مكتوب شده است. در حالي كه در اين كتاب نظرات بزرگترين منطقدانان جهان نقد و بررسي شده است؛ متأسفانه در ميان پژوهشگران مهجور مانده است.
...
خديجه عليها السلام نمونه برجسته كمال، نبوغ،فهم و بينش بود كه همانند آن را در ميان مردان و زنان، كمتر ميتوان يافت، و عفت، نجابت، طهارت، سخاوت،حسن معاشرت، صميميت،مهر و وفا از جمله صفات برجسته او بود.
از ديگر گروههاي ديني در سوريه ميتوان به فرقه اسماعيليه كه شاخهاي از مذهب تشيع است، اشاره كرد. پيروان اين فرقه در ناحيهاي ميان حمص و حلب زندگي ميكنند. جامعه كوچكي از پيروان دين يهود هم در سوريه و اغلب شهرهاي دمشق و حلب ساكنند.
حقوق اقلیتهای دینی در اسلام
دکتر اسعد شیخ الاسلامی گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی
بطوریکه میدانیم همواره در کشورهای اسلامی افرادی غیر مسلمان که به یکی از ادیان معتبر منسوخ متدین بوده وجود داشته و دارند که با استفاده از جمیع امکانات و مقدورات اجتماعی زندگانی میکنند.این موضوع تعجبی ندارد زیرا اسلام مردم را فقط به خاطر اینکه مسلمان نیستند طرد نکرده است و حتی چنانکه از کتب سیر و تواریخ و کتب فقهی برمیآید پیامبر اسلام(ص) با گروهائی از آنان قراردادهائی در باب حمایت از ایشان بسته است روی این اصل با مخالفان عقیده و دین اسلام مخالفتی ندارد چون افراد بشر بندگان خدا هستند و اگر کسی اسلام نیاورد لزومی ندارد که با او قطع رابطه شود زیرا اسلام مکتب صفا و صمیمیت،و داد و دوستی صلح و سلم است،بنابراین چون شارع مقدس نتوانسته است این موضوع اساسی و حائز اهمیت را نادیده بگیرد،از اینرو قوانین و مقرراتی را از نظر روابط آنها با دولت از یکطرف و باهممسلکان خویش از طرف دیگر وضع نموده تا آنها نیز بتوانند باآسایش- خاطر در پناه دولت اسلامی از مزایای قوانین موضوعه و نعمتهای خداداده استفاده کنند.
در مقاله فوق می توانید حقوق سیاسی، عمومی و خصوصی اقلیتهای دینی را در جامعه ی اسلامی مطالعه فرمایید.
برای مشاهده اصل مقاله می توانید بر روی لینک زیر کلیک کنید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیتالله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم در دیدار با جمعی از پرسنل لشگر ۱۷علی بن ابیطالب و خانوادههایشان، به مسأله انتخابات اشاره و خاطر نشان کرد: در انتخابات همواره دو تکلیف و وظیفه بر دوش ماست، اول شرکت در انتخابات و دوم انتخاب اصلح.
بروز اين استباط در برخى محافل سياسى ايالات متحده آمريکا که پس از سقوط جهان دو قطبي، خلائى در نظام جهانى پديد آمده است، برخى از آنان را بر آن داشت تا ايدههائى را درباره چگونه پر کردن اين خلأ و چگونه شکل دادن به نظام ژئوپوليتيک جهان يپش کشند؛ اينکه جهان سياسى فرا آينده، تحت عنوان ”نظام نوين جهاني“، از ساختارى تک قطبى برخوردار خواهد شد يا جهانى خواهد بود که ”برخورد تمدنها“ در آن، تاريخ را به پايان خواهد برد. اين ايدههاى آمريکائى در حالى پيگيرى مىشود که جهان سياسى آثار و نشانههائى از حرکت عمومى دگرگونىها در نظام ژئوپوليتيک، در راستاى پديد آمدن يک نظام چند قطبى دارد؛ نظامى که رقابتهاى اقتصادى در آن جايگزين رقابتهاى ايدئولوژيک مىشود و چيره شدن نظام اقتصاد بازار آزاد (کاپيتاليزم مطلق) بر ژئوپوليتيک جهاني، نياز به مطالعه جهان ژئوپوليتيک شکلگيرنده قرن بيست و يکم را پيش مىکشد تا با اقتصاد جهانى شده و جهان اقتصادى شده در ديدگاههاى ويژه ژئوپوليتيک نوين آشنائى بيشتر و بهترى حاصل آيد.
...
ساموئل هانتینگتون ، استاد علوم سیاسی دانشگاه هاروارد ، در تابستان 1372 با انتشار مقاله ای در فصلنامه آمریکایی « فارین افیرز » ، نظریه جدید « برخورد تمدنها » را مطرح نمود و آن را چارچوب مفهومی برای دوره بعد از جنگ سرد اعلام کرد . وی با طرح بموقع این نظریه ، موجب گردید تا اهداف ، ابزارها و ارزشهای موثر در سیاست بین الملل ، مورد بازنگری قرار گیرد . این کتاب شامل سه بخش می باشد که عباتند از : 1 ) بررسی نظریه برخورد تمدنها به صورت کلی 2 ) اصل نظریه هانتینگتون که شامل مقاله اولیه نویسنده ، یک مصاحبه و پاسخ او به منتقدانش می باشد و 3 ) طیف وسیعی از آرای منتقدان نظریه .
...
.: Weblog Themes By Pichak :.