فرآيند اتحاد ملي در جامعه ي اسلامي وقتي رخ مي دهد كه روحيه و اخلاق پسنديده ي اسلامي در روابط اجتماعي ميان مردم گسترش پيدا كند و نيز بايد آفت ها و آسيب هاي اجتماعي را كه منجر به فروپاشي وحدت و ايجاد كدورت و كشمكش،جنگ و اختلاف در جامعه و خانواده مي شود شناسايي كرد و سپس با آتش گرم محبّت،آنها را از ريشه سوزاند.
در اين مقاله به بررسي برخي از اين آسيب ها از جمله نژادپرستي،شايعه افكني و بدگماني خواهيم پرداخت.
...
تحصیلات حوزوی
سفارشات مداوم حضرت امام و پدر بزرگوار سید حسن آقا بالاخره نتیجه بخش شده و ایشان در سال 1368 تحصیلات حوزوی خود را شروع می کند و چهار سال بعد یعنی یکسال قبل از فوت مرحوم سید احمد آقا (قده) رسما به لباس روحانیت ملبس می شود.
وی ابتدا در مدرسه رضویه و مدرسه کرمانیها مقدمات را خوانده و از سال 1372 به تحصیل در سطوح عالی می پردازد و تمام این مدت را در منزل پدر بزرگ خود یعنی مرحوم سلطانی طباطبایی (قده) و تحت نظر ایشان می گذارند.
زندگی در عصر حیرت
گفتگو با دکتر حسن نمکدوست تهرانی، استاد دانشگاه
دکتر حسن نمکدوست تهرانی متولد سال۱۳۳۹ در تهران است. وی دکترای علوم ارتباطات اجتماعی خود را از دانشگاه علامه طباطبایی اخذ کرد. از جمله فعالیتهای آموزشی وی عضو هیأت علمی گروه ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی و مدرس مدعو دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران تا سال۱۳۸۴ بود. وی هماکنون مدیر مرکز آموزش مؤسسەی همشهری است. پایاننامهی دکتریاش دربارهی حق دسترسی به اطلاعات و هر آنچه به آزادی بیان در دنیای دیروز و امروز بازمیگردد، نوشته شده است.
...
بسم الله
عيد قربان كه پس از وقوف در عرفات (مرحله شناخت) و مشعر (محل آگاهي و شعور) و منا (سرزمين آرزوها، رسيدن به عشق) فرا مى رسد، عيد رهايى از تعلقات است. رهايى از هر آنچه غيرخدايى است. در اين روز حج گزار، اسماعيل وجودش را، يعنى هر آنچه بدان دلبستگى دنيوى پيدا كرده قربانى مى كند تا سبكبال شود.
...
نگاهی از منظر حقوق دانان به بحث کشور شدن فلسطین
...
تحقیق و بررسی ازدواج موقت در کتاب های اهل سنت
بسم اللّه الرحمن الرحیم
متعه چیست؟
اتفاق شیعه وسنی در تعریف متعه و ازدواج دانستن آن :
اتفاق شیعه و سنی در اینکه متعه در صدر اسلام مدتی جایز بوده است :
اختلاف بین شیعه وسنی در مورد متعه در چیست؟
...
در مجلسي كه به وسيله حروف و نعلبكي احضار روح مي كردند شركت كردم اما اصلا نتوانستم باور كنم كه اين روح است كه دارد نعلبكي را روي حروف حركت مي دهد و مرتب از او سؤال مي كردم كه آيا شما جن هستيد. و او جواب مي داد نه. آيا روح مي تواند به اين راحتي از عالم ملكوت پايين بيايد يا اينكه كسي كه احضار شده بود در حقيقت يك جن بود ؟اضافه مي كنم كه او بعضي سوالها را اشتباه جواب مي داد و همچنين نمي توانست سؤالي را كه در ذهن ما بود و بر زبان نمي آورديم را جواب درست بدهد؟
...
مقام و جايگاه قاضي
قضاوت ، مقامي منيع
در قانون اسلام به طوري به قضاوت و گراني بار آن و بزرگي مقام قاضي اهميت داده كه در كمتر چيزي آنگونه سفارشها كرده ، تا آنجا كه حضرت اميرالمومنين ( ع ) به شريح قاضي ميگويد تو در يك مجلسي نشستي كه در آن مجلس نمينشيند مگر پيغمبر يا وصي پيغمبر يا كسي كه شقي باشد ؛ و حضرت صادق ( ع ) ميگويد از قضاوت احتراز كنيد كه آن مخصوص به پيشواي عالم به احكام قضاوت و عادل ميان مسلمانان است ؛ و در روايت است كه قاضي بر لب جهنم است . با اينگونه سختگيريها قاضي را محدود كردهاند .
( كشف الاسرار ، ص ۲۹۷ )
...
مجازات از نظر قانونگذار چيست یا فلسفه آن...
1
شنيده ايد كه «اگر مي خواهي جلوي ميز قاضي نايستي پشت سر قانون حركت كن»، آيا تا به حال به اين پرسش ها انديشيده ايد كه قانون چيست، چرا و چگونه ايجاد مي شود، چگونه به عمل درمي آيد، در ديار ما احترام گذاشتن و رعايت كردن قانون چقدر است، به عبارت ديگر رفتارهاي ما چقدر بر آن منطبق است، نحوه آگاه شدن ما از قوانين جديد چگونه است، سهم مردم در وضع قوانين چقدر است، آيا مي توان از حسن و عيب قوانين سخن گفت، اساساً چگونه مي توان حسن و عيب آن را تشخيص داد يا خواهان تغيير و اصلاح آن شد، آيا امكان سوءاستفاده از قانون هم وجود دارد، اگر متهم به نقض قانوني شديم، چه شخصي يا اشخاصي حق دارند به رفتار ما واكنش نشان بدهند، چگونه بايد واكنش نشان بدهند، چه شخصي از ما دفاع مي كند، چگونه دفاع مي كند، اساساً دفاع چيست، آيا به دفاع احتياج داريم يا خودمان مي توانيم دفاع كنيم، آيا در مرحله اتهام نقض قوانين يا بعد از آن چنانچه در دادگاه صالح محكوم شديم حقوقي داريم يا با اولين اتهام و اثبات آن ديگر هيچ حقوقي نداريم و اساساً حق و تكليف يعني چه؟،
...
یکی از مراجع تقلید، با اشاره به طرح یک فتوا در خصوص درستی روزه بعد از نوشیدن آب، این فتوا را خلاف اجماع فقهای اسلام دانست.
چهارمین دوره سالانه امت واحده که با حضور دانشجویان و طلاب ایرانی و همچنین دانشجویان و طلاب خارجی مقیم ایران برگزار می شود با سخنرانی استاد رحیم پور ازغدی گشایش یافت.
...
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام دکتر علی فرمانیان در میان جمعی از دانشجویان دانشگاه جامع هرمزگان، در مورد نحوه شکلگیری دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: حجت الاسلام سید الوالحسن نواب در سفرهای متعددی که به کشورهای خارجی و به خصوص جهان اسلام داشت، به این نتیجه رسید که ما اطلاعات کافی و وافی از دیگر ادیان و مذاهب نداریم و به همین دلیل در مراودات خود با آنان دچار مشکل هستیم، لذا ابتدا مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب را راهاندازی کرده و پس از آن این مرکز را به دانشگاه تبدیل کرد.
...
متعه چيست؟
مساله متعه يا ازدواج موقت ، از جمله مسائلي است که اختلاف بين شيعه و سني در مورد آن بسيار شديد بوده و اهل سنت از آن به عنوان حربه اي بر ضد شيعه استفاده مي کنند .
اتفاق شيعه وسني در تعريف متعه و ازدواج دانستن آن :
در ابتدا بايد به اين نكته اشاره كرد كه همگي علماي مذاهب در اين نکته اتفاق دارند که "متعه ازدواجي است که در آن مرد و زن مدت زماني را براي عقد معين مي کنند و پس از گذشتن مدت ، خود به خود محرميت از بين رفته و احتياجي به طلاق ندارد ".
...
علت اصلی عقب ماندگی کردستان عدم حضور کردها در تصمیم گیری های کلان کشور است
"نگاهی به آمارها روشن می سازند که حضور افراد متعلق به استان های بهره مند از توسعه در سطوح بالای تصمیم گیری با میزان و رشد توسعه یافتگی استانها رابطه ای مستقیم دارد."
...
انديشه هاي علامه نورسي
اشاره: دانشگاه مذاهب اسلامی به دنبال برگزاری همایش علمی بزرگداشت علامه شیخ محمد عبده و علامه شیخ محمدرضا مظفر، همایش بررسی اندیشههای علامه سعید نورسی، مصلح اجتماعی بزرگ كردتبار تركیه را برگزار نمود. در این همایش كه دهها نفر از شخصیتهای برجسته داخلی و خارجی شركت داشتند، به بررسی اندیشههای نورسی پرداخته شد. آنچه در پی میآید، خلاصهای از سخنرانی استاد خسروشاهی است كه جهت آشنایی با اندیشههای علامه نورسی درج میگردد.
نويسنده : استاد سيد هادي خسروشاهي
نظر رهبر انقلاب درباره آنهایی كه صلاحیتشان احراز نشد
به گزارش سرويس سياسي باشگاه خبرنگاران، پايگاه اطلاعرساني khamenei.ir فرمايشات مقام معظم رهبري در خصوص رد صلاحيت داوطلبين انتخابات را درج كرده است.
متن آن بدين شرح است:
«اين را من اعلام ميكنم، همه افراد بدانند؛ اينهائى كه رد صلاحيت ميشوند، لزوماً آدمهاى بىصلاحيتى نيستند.
اينجور خيال نشود كه حالا چون فلاني در انتخابات رد صلاحيت شد، پس ديگر بكلى از صلاحيت ساقط است؛ نه، طبق قانون، در انتخابات نميتواند به عنوان نامزد شركت كند، اما ممكن است مقامى كه او را رد صلاحيت كرده، اشتباه كرده باشد.
...
آیتالله خامنهای از جوانی به دنبال وحدت اسلامی بودند
در اندیشهی وحدت مسلمین
این اصل را باید پذیرفت كه تمام افراد آرزومند بازگشت مسلمانان به عظمت گذشتهشان، طرفدار وحدت نیز بوده و هستند، زیرا مهمترین خطر و آفت برای مسلمانان، اختلاف بوده و هست. آیتالله خامنهای از مدتها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در اندیشهی وحدت اسلامی، بیداری اسلامی و بازگشت مسلمانان به عظمت گذشته بودند. ایشان با طیف وسیعی از علما و روشنفكرانی كه از طرفداران بیداری اسلامی بودند ارتباط و دوستی و همكاری داشتند؛ شخصیتهایی همچون مرحوم شهید دكتر بهشتی، مرحوم آیتالله مطهری، مرحوم آیتالله طالقانی، مرحوم آیتالله كاشانی و مانند ایشان.
...
۵ نكته درباره عمق استراتژیك ایران
|گفتاری از دكتر حسین امیرعبداللهیان، معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه دربارهی موضوع «عمق استراتژیك جمهوری اسلامی ایران»|
۱. امروزه سخنگفتن از «عمق استراتژیك جمهوری اسلامی ایران» یا گفتمان انقلاب اسلامی، راحتتر از سه سال پیش است، چون شاخصهای ملموسی در شمال آفریقا، در خلیج فارس و در حوزههای مرتبط و پیرامونی وجود دارد كه مؤید آن است. دیگر نیاز نیست در اتاقهای دربسته بنشینیم و نظریهها را بررسی كنیم؛ كافی است شاخصها را در عمل و از دیدگاه كسانی ببینیم كه نقشآفرینان این تحولات هستند.
از تونس در شمال آفریقا تا یمن در جنوب خلیج فارس، وقتی با بازیگران تحولات اخیر صحبت میكنیم، همه معتقدند كه انقلاب اسلامی ایران و گفتمان آن تأثیر عمیقی بر آنها گذاشته است. در تونس آقای راشد الغنوشی كه زمانی به جرم نوشتن كتابی دربارهی اندیشههای امام خمینی رضواناللهعلیه زندانی شد، در موج بیداری اسلامی و پس از سالهای متمادی از زندان آزاد شد و بدون اینكه فرصت ساختاردادن به تشكیلات جدیدی را داشته باشد، ذینفوذترین مقام را پیدا كرد.
جوان انقلابی مصری: در مذاكرات هستهای شما اولاً میدیدیم سه چهار جوان ایرانی یك طرف نشستهاند و شش كشور، طرف دیگر. یك در مقابل شش !ثانیاً مذاكره كه تمام میشد، نمایندهی ایران حرفش را با اقتدار میزد. طرف مقابل هم تهدید میكرد. اما در كمتر از شش ماه میدیدیم ایران سانتریفیوژهای نسل جدید را نصب كرد.
...
نگاه غير مادي به اخلاق نياز امروز ماست و یکی از ایستگاههایی که چه از لحاظ نظری و چه از نظر عملی برای بازگشت به اخلاق مطرح است، انقلاب اسلامی است. به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اولين همايش ملي «مردمسالاري ديني در ايران و بيداري اسلامي» سهشنبه 24 بهمن، با حضور "محمدباقر خرمشاد" رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در سالن كنفرانس شهيد بهشتي دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه علامه طباطبايي برگزار شد. ...
دكتر خرمشاد در دانشگاه علامه طباطبایی:
نگاه غير مادي به اخلاق نياز امروز ماست
در وادي كويري پي چيزي ميگشتم. آن دور دستها آوايي بود كه مرا ميخواند. دكتر محسن رناني با او آشنايم كرد. گفت آدم كاربلد و واردي است. در مالية عمومي يه سر و گردن از همه بلندتر است. هم از عمل و هم از نظريه توشهها بسيار دارد و اين كه عالم با عمل است. از اينها گذشته آدم وارسته و متواضع و جا افتادهاي نيز هست. اگر وقت كند كار خوبي از آب در ميآيد. و گفت كجا ميتوانم پيدايش كنم. با واسطة دكتر قاسمي- كه او نيز در مكتبخانه ايشان بسي توشه اندوخته است- يك راست رفتم سراغش با دلي از بيم و اميد. بيم از اينكه نكند وقت نكند و اميد به اينكه از اصفهان و شيراز اين دو بزرگوار را سپرده داشتيم. شرفياب شدم و زبان به سخن گشودم كه باري من دانشجوي دكتريام و ميخواهم تحقيقي در مورد بودجهريزي عمومي انجام دهم. راهنمايي ام كرد كه چه منابعي را بايد مطالعه كنم، پرسشهاي راه گشا و جالب در اين حوزه كدامند و اين كه از چه منظر و رويكردي به مسأله مورد پژوهش نگاه كنم و ظرفيتهاي بلند مدت اين رويكردها چيست.
...
سلفیه که پدیدهای نو خاسته از دل اصحاب حدیث اهل سنت است مدعی انحصار طلبانه مسلمانی بوده و همه را جز خود کافر میداند. فرقهای خود خوانده که با به تن کشیدن جامه انتساب به سلف صالح و با ادعای انحصارگرانه نفی شرک بدعتی در جهان اسلام ایجاد کرده که باعث تفرقه و اختلاف در جهان اسلام گردیده است. سلفیه مدعی است نباید پیرو مذاهب بود و باید به عصر سلف یعنی دوران صحابه، تابعین، تابعی تابعین بازگشت و از ائمه اعلام پیروی کرد و از همه دستاوردهای مذاهب فکری گوناگون اعم از کلام، فلسفه، عرفان، منطق و تمام علوم وابسته که حاصل قرنها تلاش و جستجوی عالمان مسلمان بوده و اندوخته ای گران سنگ از علوم و فرهنگ اسلامی در ابعاد گوناگون پدید آورده وباعث پویایی اسلام و فقه آن گردیده و پاسخگوی نیازهای فکری هر عصری بوده و هست، چشم پوشید و کنار نهاد. سلفیه با یک دست مدعی یگانه پرستی است و در دست دیگر شمشیر تکفیر برکشیده و با حذف تمام مسلمانان از جامعه اسلامی و راندن آنان به جمع کفار مدعی آن است که او حق مطلق است و فقط ایشان اسلام را درک میکند و دیگران از فهم اسلام بهرهای ندارند.
...
بایدها و نبایدهای روشنفکری دینی در گفتوگو با دکتر سروش دباغ
روشنفکری دینی آغاز راه است
اشاره: روشنفکری دینی تنها در حوزه نظر فعالیت کرده و برای مخاطبان توصیه یا راهکاری در فعالیتهای روزمره ندارد. البته تعدادی از روشنفکران دینی احکامی در حوزه شریعت داشتهاند که میتوان آنها را برآیند نظریههای روشنفکری دینی دانست اما ایراداتی به همین نحوه احکامپردازی وارد است از جمله اینکه موضع روشنفکری دینی یک موضع منفعلانه است یعنی بیش از آنکه نظر شریعت را بازتاب دهد، خواسته جامعه را بر شریعت تحمیل میکند. این برخی از انتقاداتی است که عدهیی به اصحاب روشنفکری طرح میکنند. در این گفتوگو سعی شده پارهیی از ایرادات به روشنفکران دینی و آسیبهای وارد آمده به آنها مورد نظر قرار گیرد.
...
تفاوتهای بنیادی عقاید امامیه با معتزله و اشاعره
شیعه امامیه در یک دسته از اصول معتزله در دسته دیگر از اشاعره فاصله گرفته، اما در میان این سه فرقه، اصول فرا وانی هست که همه در آنها وحدت نظر دارند و این بهترین وسیله است که همه مسلمانان تحت این اصول در خیمه واحدی به سرببرند و مفاد آیه شریفه را که میفرماید«انما المومنون اخوة» تجسم بخشند.
"ناصرجهانشاهی" در مصاحبه با تلویزیون کوثر، خبرگزاری رشد ،نشریه نما رسانه و نشریه نسل 3 به بررسي چگونگی شکل گیری انقلاب اسلامی ایران، موفقیت ها و تأثیر گذاری های مختلف این تحول بزرگ بر منطقه وجهان اسلام پرداخت.
مصاحبه هاي متعدد رايزن فرهنگي ايران با رسانه ها و شبكه هاي تلويزيوني افغانستان
چكيده:
اين مقاله كوشش است براي تحليل جامعه شناختي طلاق بعنوان مساله اجتماعي .در ابتدا طلاق بعنوان مساله اجتماعي مطرح شده و بعد از آن طلاق از منظر اديان و آمار مورد بررسي قرار مي گيرد.در ادامه به بررسي طلاق از بعد عوامل و پيامد هاي آن پرداخته شده و در نهايت طلاق بعنوان چالشي شهري مورد بررسي قرار گرفته و پيشنهاداتي براي جلوگيري و برخورد باطلاق ارائه مي شود.
...
الحمد لله ربِّ العالمین و الصلاةُ و السلام علی سیدنا و مرشدنا محمدٍ و آله الطیبین و أصحابه أجمعین و من تبِعهم بإحسان إلی یوم الدین و بعد فقد قال تعالی في محکم کتابه الکریم:« و اعتَصِموا بحبل الله جمیعا وَ لَا تَفَرَّقُوا، و اذکُروا نعمةَ اللهِ علیکم إذ کنتم أعداءً فَأَلَّف بینَ قُلوبِکم فأَصْبَحْتُم بنعمتِه إخوانا» (آل عمران:103) ، وقال عَزَّ مِنْ قائلٍ:« وأَطیعوا الله و رسولَه و لا تَنازَعوا فتفشَلوا و تَذْهَبَ ریحُکم، و اصبروا إنَّ الله معَ الصَّابرین» (انفال: 46) ، و قال رسول الله صلی الله علیه و سلم :« کلُّ الْمُسلِمِ علی المسلمِ حرامٌ: مالهُ و عِرضُه و دَمُه».
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین والصلاة والسلام علی محمد و آله الطاهرین. سلام بر مولا علی، سلام بر امامی که در سجده گاه محراب در حالی شهید عظمت خود شد که بر لبانش نماز جاری بود و در قلبش شوق پروردگار موج می زد. چه زیبا سرود ابوالعلای معری: علی الدهر من دماء الشهیدین علی و نجله شاهدان فهما فی اواخر اللیل فجران وفی اولیاته شفقان ثبتا فی قمیصه لیجیء الحشر مستعدیا الی الرحمن
مساوات
خاستگاه مساوات
مساواتى كه اسلام مقرر داشته و پيامبر اكرم (ص) آن را متحقق ساخته و به لباس عمل درآورده است، در تاريخ بشر بىنظير است. در منطق قرآن كريم، انسانها همه از يك سرچشمه و فرزندان يك پدر و مادرند و فرقى ميانشان نيست .
پيش قرآن بنده و مولا يكى است
بوريا و مسند ديبا يكى است 1
اين مساوات برخاسته از منطق قرآن را به تمام معنى در زندگى پيامبر (ص)، در برخوردها و در حكومت مدينه مىبينيم، و در امتداد حركت آن حضرت، در زندى پيشوايان معصوم (ع) قابل مشاهده است. در منطق قرآن كريم، نه سفيد را بر سياه مزيتى است و نه عرب را بر عجم، نه والى بر رعيت برترى دارد و نه حاكم بر مردم. همه افراد به تعبير پيامبر مساوات مانند داندانههاى يك شانه مساويند و هيچ مزيتى بر يكديگر - جز به تقوا - ندارند:
...
خبرگزاری فارس: حضرت آیتالله خامنهای درباره خرافات نهم ربیعالاول میفرمایند: بعضیها به نام شاد کردن دل فاطمه زهرا(س)، این روزها و در این دوران کاری میکنند که انقلاب را که محصول مجاهدت فاطمه زهراست، در دنیا لنگ کنند.
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، روز نهم ربیعالاول نزد شیعیان جایگاه خاصی دارد، چرا که این روز را یکی از اعیاد مهم تلقی کرده و به خاطر سالروز آغاز امامت امام زمان(عج) به شادی میپردازند.
البته گهگاهی دیده میشود که بعضی از افراد جاهلانه یا عامدانه بیان میکنند که در چنین روزی خلیفه دوم کشته شده و داستانسراییهای بسیاری هم در زمینه دارند؛ افسانههایی که بیشتر توسط دشمنان اسلام و برای دامن زدن به اختلافات مذهبی میان شیعه و سنی ساخته میشود.
...
<< ترجمه ی مقدمه ی مؤلف >>
الحمدلله رب العالمین و الصلوة و السّلام علی اشرف المرسلین سیدنا محمد و علی آله و صحبه اجمعین
بعد از آن این کتاب رساله ی مختصری است در مورد مسائل مهمّی که دانشجویان علوم الهی نظرات مختلفی را مطرح می کنند از جمله ی آن مسائل مسئله ی <<استواء>> مستفاد از آیه <<الرّحمنُ علَی العَرشِ الستوی>> و مسایل دیگر مربوط به توحید اسماء و صفات خداوند ، مشترکات صفات خالق و مخلوق ، تفاوت بین آنها و نحوه ی کاربرد مجاز عقلی در این موارد و نیز آنچه که بدون تأویل و توجیه نا آگاهان و دستبرد متجاوزین از حدّ حقیقت ، اعتقاد به آن واجب و لازم است . انتفاع به آن ، خلوص نیّت ، اتباع از حق و اجتناب از باطل را از خداوند سبحان مسئلت می نمائیم وصلّی الله علی خاتم الانبیاء سیدنا محمد ص و علی آله و صحبه وسلّم.
((اعتقاد اهل حق<<اشاعره>>))
...
قانون-اوایل مجلس نهم کمیته ای از 5 مسئول دولتی تشکیل شد تا به جذب نمایندگان بازمانده از مجلس نهم در دستگاههای اجرایی با استفاده از تجربه و تخصص آنها بپردازد. به غیر از محمود احمدی بیغش نماینده مردم شازند، که استاندار خراسان شمالی شده است، بقیه نمایندگان اگر هم جذب دولت شده اند، شغل شاخصی نگرفتهاند.
به گزارش مهر، نمایندگان مجلس بعد از پایان دوره نمایندگی شان به چه شغلی مشغول می شوند؟ چقدر از نمایندگان به حوزه های انتخابیه شان برمیگردند و چقدر از آن در تهران ماندگار می شوند؟ سهم هر یک از قوای سه گانه از جذب نمایندگان سابق چقدر است. 196 نماینده مجلس هشتم که از ورود به مجلس نهم بازمانده اند الان کجا هستند؟ بعضی در مجلس مانده اند، بعضی به دانشگاه رفته اند، برخی در دولت جذب شده اند و بعضی دیگر نیز به کار قضاوت در دستگاه قضا مشغولند.
...
طرفهای غربی بهتر از هرکسی میدانند که القاعده و گروههای شبیه به آن، بیش از آنکه چالش در بر داشته باشند، برای غرب فرصت بهوجود میآورند.
پدیده سلفی که اکنون چون یک شمشیر دولبه، گهگاه با غرب سر ستیز دارد و گهگاه به جان مسلمانان میافتد، در تحولات اخیر جهان اسلام نقشی پارادوکسیکال یافته است؛ نقشی از یکسو ظاهرا علیه رژیمها و تمدن غربی و اما از سوی دیگر نهتنها بر ضد اتحاد جهان اسلام، بلکه مخل امنیت مسلمانان.
...
آسيب شناسي راهکارهاي تقريب مذاهب و وحدت اسلامي
در اين مقاله با توجه به آراء و اقدامات مصلحين جهان اسلام و پيشگامان تقريب مذاهب و وحدت اسلامي کوشش شده است راهکارهاي موجود در مورد مسئله را گزارش کرده و به آسيب ها و آفات احتمالي هريک بپردازد. راهکارهاي موجود حول سه نقطه وضعيت مسلمانان، مشترکات و اختلافات به وجود آمده اند.
چکيده:
در اين مقاله با توجه به آراء و اقدامات مصلحين جهان اسلام و پيشگامان تقريب مذاهب و وحدت اسلامي کوشش شده است راهکارهاي موجود در مورد مسئله را گزارش کرده و به آسيب ها و آفات احتمالي هريک بپردازد. راهکارهاي موجود حول سه نقطه وضعيت مسلمانان، مشترکات و اختلافات به وجود آمده اند.
...
مجمع تقريب مذاهب اسلامي
پس از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي در ايران كه نقطة عطفي در جريان بيداري اسلامي بود و بر مبناي انديشه هاي وحدت گرايانه پيشواي كبير انقلاب حضرت امام خميني (ره) كه اين انقلاب را متعلق به همه مسلمانان وبلكه مستضعفان جهان مي دانستند و نيز بر مبناي رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي حضرت آيت الله خامنه اي مجمع جهاني تقرب مذاهب اسلامي تأسيس گرديد. اين مجمع در طول سالها فعاليت خويش تاكنون توانسته گام هاي بلند و ارزشمندي در راستاي اهداف وحدت طلبانة خود بردارد.
...
جهان اسلام وحدت فرهنگی
وحدت همه چیز را فرا میگیرد. توحید اسم فعل یا مصدری از «وحد»، «یوحد»، «توحیداً» است و نه یک ماهیت بیجنبش. توحید، تحول از فعل و اسم است. از جنبش به ثبات؛ تلاشی است در برابر تجزیه و پراکندگی و تفرقه.
...
رياست سازمان ثبت اسناد و املا ك كشور و معاون رئيس قوه قضاييه از طريق بخشنامه دو خطي شماره 53958/34/5 مورخ 7/11/85 ، سردفتران ازدواج را مكلف كرده در موقع اجراي صيغه عقد و ثبت واقعه ازدواج در صورتي كه زوجين نحوه پرداخت مهريه بر عندالا ستطاعه مالي زوج توافق نمايند، به صورت شرط ضمن عقد درج و به امضاي زوجين برسانند.
...
.: Weblog Themes By Pichak :.